Hundetrening

I denne artikkelen skal vi se på hva vi kan gjøre for å trene hunden vår. Vi skal først se på hvordan hunder ble menneskets beste venn til å begynne med.

Husk at hunder pleide å være ulver før i tiden. Rundt 50 000 år siden kom ulvene nærmere mennesket og vi startet et samarbeid som fortsatt varer til den dag i dag. Hvorfor er denne symbiosen fordelaktig? Hunder er veldig raske og flinke til å jakte, men dette er ikke nødvendigvis den beste grunnen til å ha de som venner. De har nemlig bedre luktesans og hørsel enn oss mennesker, og dette gjorde til at sporing ble lettere for oss, når de var med på jakten.

Hunder har altså vært med å utvikle seg gjennom evolusjon sammen med mennesker, men kanskje enda mer gjennom selektiv avling. Vi har altså paret sammen hunder med forskjellige egenskaper som vi selv har bestemt kan være praktiske, eller rett og slett interessante eller søte.

Dette med avl er ofte sett på som ødeleggende for hundens velvære, og det kan være grunnen til at så mange hunder får alvorlige plager og sykdommer som er genetiske.

Hvordan trene hunden sin

Nå som vi vet litt mer om hunder, så kan vi bevege oss videre til hvordan vi skal trene dem til å gjøre triks, eller praktiske ting som for eksempel angripe, vokte eller hente gjenstander. Husk at det er mye som avhenger av hvor effektivt du kan trene hunden din. Det første er dine egne ferdigheter, hundens genetikk, når du overtok eierskap av hunden og muligens andre spesielle tilstander.

Det første man må gjøre er å stimulere valpens sinn, og dette får vi til gjennom først å fange oppmerksomheten til hunden. Dette kalles for kontakt. Det første du må legge inn i hundens sinn er dens eget navn. Dette gjør du ved å forbinde navnet med noe positivt. Betinget læring lar hunden koble lyden av navnet sitt til at noe godt skal skje med den, derfor må du huske å si navnet dens og belønne den hver gang den enten blir oppmerksom eller kommer bort til deg. Dette er steg en.

Dersom du allerede vet hvordan man skal trene hunder, så kan du se bort ifra disse rådene, men det finnes noe annet i denne artikkelen som kanskje hjelper deg. Som du vet, så finnes det mange mennesker som ikke vet hvordan man skal trene hunden sin, og dette er noe du kan selge. Du trenger ikke lenger en egen bedrift eller enkeltmannsforetak for å gjøre det heller. Du kan faktisk ordne deg med faktura for en privatperson gjennom denne lenken. Bare sørg for at du faktisk har erfaring med hundetrening først!

Etter at man har lært hunden å bli oppmerksom og holde kontakt, kan du begynne å lære hunden andre ting. Du bestemmer selv!