Velg rett møbler for både hunden og deg

Når man skal møblere huset sitt, er det viktig at alle faktorer er med i beregningen og planleggingen. Fordi også hunden er et viktig familiemedlem, er det nødvendig å ta hensyn til at man har en hund når man velger seg en sofa.

Tenk før du handler
For å gjøre hjemmet til et godt oppholdssted for tobente, firebente og eventuelt andre beboere med vinger eller finner, har innredningen stor betydning. Det må finnes gode hjemmesteder for alle. Så uansett om du er ny med hundehold eller erfaren, må alle faktorer regnes med for en helhetlig husholdning der alle beboerne trives. Noen velger da skinnsofa fordi det er enkelt å rengjøre etter skitne labber, mens andre vil ha stoffsofa, fordi de vil ha et pledd som hunden skal ligge på, som da må ligge fast i sofaen.

Menneskenes møbler: Sofa
Det er menneskene som først og fremst skal sette pris på dette møbelet, selv om man ofte ser også firebente beboere her. Når man ser på sofaer, er det viktig å ta hensyn til kjæledyrene dine, og det kan påvirke om du bør velge for eksempel en hjørnesofa eller to enkeltsofaer. I noen tilfeller vil plassen man har til rådighet også spiller inn, men det er jo viktig at dyrene dine føler seg tilpass rundt dine nyanskaffede møbler.

Hundens eget møbel
For både hundens og menneskets velvære er det viktig at hunden har en egen plass som bare tilhører hunden. For noen passer bur best, mens andre foretrekker en hundeseng som de kan kose seg i. Det er viktig at man sørger for at hunden bruker dette stedet ved behov, for eksempel for en hvil på dagtid, hvis barna maser eller når man har en sosial sammenkomst. På denne måten vet man at hunden alltid vil trekke seg tilbake hit dersom den blir usikker eller bare vil være litt alene.

Velger man de rette komponentene til sitt eget hus, gir det økt velvære og komfort. I tillegg senker man frustrasjonsnivået flere hakk dersom alle har det de trenger, slik at det ikke blir biting, klatring, kloring eller annet misbruk av fellesområdene.