Rett gulv for deg som har hund

Som hundeeier er det mange valg som skal tas, og noen er viktigere enn andre. Skal du legge nytt gulv i hele eller deler av huset, er det viktig at du tenker over hva huset skal tåle av både hund, barn, møbler og diverse påkjenninger. Noen gulv tåler mye, men er kanskje noe mer kostbare enn andre løsninger, og da er det en avveining man må foreta. Økonomien bør ikke være den avgjørende faktoren, da man skal legge gulv som man i utgangspunktet skal ha i flere år, kanskje flere tiår. Jo bedre gulv, jo lengre varer det.

Sinnasnekker’n anbefaler
Man skal lytte til fagfolk når man vil ta det beste valget i den kostbare affæren som det er å legge nye gulv i huset. Og selv om det er bare et lite rom som skal få nytt dekke, er valgets kvaler store, da det er slitsomt å bytte gulv ofte, kanskje spesielt på små rom. Og lytter man til Sinnasnekker’n om gulv, så anbefaler han faktisk enten parkett av litt høyere kvalitet som kan slipes ned senere, eller laminat, da det er svært motstandsdyktig mot riper og skraper. Dersom parketten ikke er den tynneste, kan man slipe bort merkene som man får, for parkett er av ganske mykt treslag, og vil få riper over tid.

Tenk på helheten
Kanskje skal du ha nytt gulv i hele huset, kanskje bare på vaskerommet. Uansett må du velge rett for at det skal se bra ut. Tenk på hva annet som er i rommet – hundesenger, kanskje et bur, hundens spiseplass etc. Alt dette spiller inn på hvilke fargetoner og mønsterstrukturer du bør velge, slik at rommet er så pent og praktisk som mulig for både deg og dyrene dine.

Har hunden din angst for visse gulv?
Det finnes hunder som er genetisk redde for eksempelvis glatte gulv, og da er det viktig at man har et gulv som man legger gulvtepper og matter på, for å gi hunden et bedre feste. Pass endelig på at strukturen i parketten eller laminatgulvet ikke er så krevende designmessig at det føles helt feil med tepper og matter, så sparer du hunden for mye engstelse.