Norges mest populære hunderaser

For aller første gang er i 2016 Norges mest populære hund faktisk nasjonalrasen vår, nemlig norsk grå elghund. Elghunden er en jakthund som har behov for mye aktivitet, men den er en hund med et flott lynne og kan egne seg fantastisk som familiehund så lenge den får nok mental og fysisk stimulans. Mange jakthunder trives aller best dersom de får gå på jakt, men dersom man sørger for å gi hunden utfordringer både for hjernen og kroppen så kan man få en harmonisk og fornøyd hund uten å gå på jakt.

Nest mest populær er border collie


Den nest mest populære hunden i Norge er
border collie, som også er en hund som har et høyt aktivitetsnivå. Som gjeterhund er border collien avlet for å jobbe hardt og mye, og dette er ofte hunder som ikke tilpasser seg et rolig liv spesielt godt. For denne typen hun kan det være lurt å ha tilgang på store åpne områder hvor hunden kan løpe fritt, ellers må man rett og slett bare belage seg på å gå langt og mye på tur. Det man er nødt til å tenke på dersom man har en border collie som løper fritt, er at man må være helt sikker på at det ikke er sauer i nærheten. Mange border collier har et svært sterkt gjeterinstinkt på tross av å aldri ha vært trent på sau, og en hund som plutselig begynner å gjete en flokk med sauer kan føre til mye stress hos sauene.

Nummer tre: Staffordshire bull terrier

På tredjeplass på listen over de mest populære hundene finner vi nå Staffordshire bull terrier, som er en hund som har vokst i popularitet de siste årene. Dette er en hund med en ganske overkommelig størrelse for veldig mange, men den har et noe tosidig rykte. På den ene siden har man historiene om staffer brukt som nanny-hunder, mens på andre siden har man rasens historiske bruk som kamphund. Dette er en hund som kan bli en utrolig flott familiehund, men på grunn av mye fokus på kampinstinkt blant rasens motstandere er det viktig at både eiere og oppdrettere jobber hardt for å unngå kamplyst i hundene.