Utstyr for turer med hunden

Som hundeeier er man gjerne ute i elementene litt oftere enn en del andre, og det er viktig at man har riktig utstyr både til seg selv og hunden når man skal ut på tur.

Rett utstyr for riktig tur

Er man glad i langturer, kan det være lurt å bytte ut hundens halsbånd med en sele. På denne måten unngår man stress på hundens nakke og hals, og har muligheten til å fordelt eventuelt press litt bedre. Det finnes også egne seler med små vesker som gir deg muligheten for å la hunden bære deler av rasjonene man har med seg på tur. Dette kan være veldig fin ekstra trening, og er med på å hjelpe hunden å bygge ryggmuskler. Annet hundeutstyr det kan være verdt å tenke på er potesokker eller hundesko. Dette er spesielt viktig når man går tur på is eller snø, og også når man begir seg ut på ujevnt og hardt underlag. Det finnes utrolig mye forskjellig å velge mellom når det kommer til hundesko, og her er det lurt å prøve seg litt frem så man kan finne noe som både passer hunden og ditt bruk.

Velg ditt utstyr medomhu

Når hunden har alt utstyret i orden, er det din tur. Har du vanlig turutstyr fra før er du allerede godt på vei, men det er noen småting som kan være lurt å tenke på. Spesielt er det viktig med gode sko når man er ute og går mye. Her er det en god idé å ha flere ulike par, slik at du alltid er godt skodd for vær og vind. Finner du en god sko nettbutikk er du allerede godt på vei. På nettet har du muligheten til å sammenligne ulike skotyper og priser, og finne akkurat den perfekte skoen for deg.

Helt til slutt kan det være lurt å gå til innkjøp av regntøy i god kvalitet. Her er det smart å gjøre en investering, for du kan være sikker på at du kommer til å gå mange turer i regnet så lenge du har hund! Regntøy kan du også enkelt og greit finne på nettet.